Over ons

Het begin

Het was ergens in het voorjaar van 1988 toen Koos van Velden, indertijd taxichauffeur, een passagier veilig en snel naar een opgegeven adres had gebracht en een toekomstplan kreeg: “Ik ken het Westland op m’n duimpje, vind autorijden leuk en service verlenen zit me in het bloed, weet je wat? Ik ga een koeriersbedrijfje beginnen!”

Dus zo gezegd, zo gedaan. Na grondig overleg met zijn vrouw Ella en de zaakjes berekend te hebben, bleek dat het haalbaar zou kunnen zijn. In mei van dat jaar kwam de eerste auto, een Volkswagen Golf.

Het was een tweedehandsje en toen ze in juli 1992 met pensioen ging had ze er 292.000 kilometer op zitten. Natuurlijk kwamen er meer auto’s bij, ook combo’s en bussen en er werd zelfs naar vrachtauto’s gekeken, want de klanten kwamen en ieder met eigen wensen. Veldwerk Koerier begon echt te groeien, dus verstandig investeren in mens en materieel was het credo.

De uitbreiding

Begin jaren ’90 kwam een groot milieulaboratorium met de vraag of Veldwerk Koerier ook bodemmonsters gekoeld kon vervoeren. “We kunnen alles vervoeren, dus ook gekoeld.” Zo werden er dagelijks eerst met koelboxen, maar later met koelbussen en -combo’s honderden monsters van en naar laboratoria in binnen- en buitenland gereden, in veel gevallen ook buiten normale werktijden.

De eerste grote klant voor vrachtauto’s kwam in 1999 om de hoek kijken. Voor deze klant gingen we bouwmaterialen distribueren. Dit doen we tot op de dag van vandaag nog steeds en nu met dertien grote en kleinere vrachtwagens. Indertijd werd hiervoor Veldwerk Transport opgericht, maar de activiteiten van Veldwerk Transport zijn per 1 januari 2017 ondergebracht bij Veldwerk Koerier.


Met de wortels in het Westland is natuurlijk ook de tuinbouwsector voor ons van groot belang. Zo hebben we al heel wat materiaal naar kassenbouw-projecten in binnen- en buitenland gebracht, maar ook de distributie van bestuivings- en biologische bestrijdingssystemen hoort bij onze dagelijkse werkzaamheden. Hierdoor kunt u ons regelmatig tegenkomen in alle tuinbouwgebieden van Nederland.

Centraal

Alle transporten worden vanuit De Lier ingepland en gecoördineerd door een kundig en enthousiast team van planners dat 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch bereikbaar is. We beantwoorden graag alle vragen en zetten alle transporten graag voor u ‘op de rit’.

Wagenpark

Momenteel bestaat het wagenpark uit acht combo’s, elf bestelbussen, twee lichte bakwagens en drie vrachtauto’s. Last but not least heeft Veldwerk nog de beschikking over twee open aanhangwagens met een laadvloer van zes meter, twee gesloten aanhangwagens en één speciale buizenaanhangwagen.

Het hele wagenpark is jong en ook ruim 30 jaar later ziet Koos van Velden er zelf nog op toe dat dit in goede conditie en jong blijft. Natuurlijk roest ook bij hem de oude liefde niet en is hij nog steeds regelmatig ‘op de bok’ te vinden. Daar heeft hij inmiddels wat vaker gelegenheid voor, want de dagelijkse leiding is tegenwoordig in handen van Koos' zoon Fabian van Velden. Zo verwachten we u ook in de volgende 30 jaar eerlijk en duurzaam vakmanschap te kunnen blijven bieden.

Ja! Ook voor u?

Ondanks dat er veel is veranderd, blijven bij Veldwerk Koerier eerlijkheid, service en vakmanschap voorop staan. Om het vakmanschap te waarborgen, heeft Veldwerk een eigen kwaliteitscontrole systeem ontwikkeld in lijn met ISO9001. Veldwerk zegt dan ook graag ‘ja’ op de vraag of er een pakje, envelop, een volledige lading, een motorfiets, een buis of zelfs een zachtgekookt ei vervoerd kan worden.